Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Rapport fra utpostene : skjebner 1940-45
Utgitt:
2008 . - Bok . - 218 s.
Bokmål
Hylleplass:
940.53481 H
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Forlaget skriver om denne boka:
Arnfinn Haga har vært borti så mange slags hendelser fra krigsårene, noen ekstra spennende, andre vemodige eller uvanlig gripende. Noen av de historiene som har gjort mest inntrykk på ham, har han samlet i denne boken, som er den 30. i rekken av hans beretninger fra okkupasjonstiden i Norge 1940-45.
Enkeltpersoner kunne av og til spille en langt viktigere rolle enn de selv var klar over, både i positiv og negativ forstand. Tidlig i 1941 kom for eksempel to passasjerer i snakk på en rutebåt mellom Bergen og Florø . Den ene skulle videre til England, mens den andre også utga seg for englandsfarer, men arbeidet for Abwehr. Denne tilfeldige samtalen førte til en av de store opprullingene av motstandsgrupper i Norge i ufredsårene.
En annen beretning handler om Sigrunn Solberg, som kom fra et lite sted nord for Florø. Uten å nøle satte hun livet på spill da hun tok imot en kutter fra en base i Skottland og plasserte to radiotelegrafister i området der hun bodde. Kystbefolkningens modige innsats fikk stor betydning for fluktrutene over Nordsjøen.
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Rapport fra utpostene : skjebne
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom
http://websok.tnb.no/cgi-bin/websok?tnr=259778