Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2015 . - Bok . - 359 s.
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
I løpet av 1960-tallet bidro USAs krigføring i Vietnam til en kraftig radikalisering blant vestlig ungdom. Det ble søkt mot andre deler av verden etter politiske forbilder, blant annet i Maos Kina. Her hjemme ble Tron Øgrim (1947-2007) landets mest profilerte maoist, av mange sett på som selveste «ur-raddisen». Øgrim var med på stiftelsen av SUF(m-l) og senere AKP(m-l). Denne biografien forteller historien om hans mangslungne liv - en hyperintelligent og allsidig kulturpersonlighet, alltid fargerik og kompromissløs.
Hylleplass:
948.1055 Øgrim,T.
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Tron Øgrim var hyperintelligent, en allsidig kulturpersonliget, fargerik og kompromissløs. Bo Brekke gir en levende skildring av et mangslungent liv og en begivenhetsrik epoke.

På 1960-tallet bidro USAs krigføring i Vietnam til en kraftig radikalisering blant vestlig ungdom. Mange søkte mot andre deler av verden etter politiske forbilder, som Maos Kina og Enver Hoxhas Albania. I Norge ble Tron Øgrim (1947-2007) landets mest kjente maoist - selve «ur-raddisen». Han var med på å stifte SUF (m-l) og senere AKP (m-l), som begge gikk inn for «væpna revolusjon».

Etter hvert stivnet AKP i en dogmatisme som skulle gjøre partiet forhatt både på den politiske høyresiden og - ikke minst - på den øvrige venstresiden. Maoismen inneholdt alvorlige feiltakelser som Tron Øgrim innledet sitt personlige oppgjør med allerede i 1982, men i offentligheten forble han en hoggestabbe til sin død, til tross for at han f

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Tron Øgrim : det revolusjonære
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning
Generell URL til dette søket: