Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2005 . - Bok . - 95 s.
Bokmål
Hylleplass:
613.7 M
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Forlaget skriver om denne boka:
Forfatterne Per Egil Mjaavatn og Kari Aasen Gundersen har fulgt rundt 100 barn og deres familier i tidsrommet 2000-2004.

Prosjektet Barn bevegelse oppvekst hadde to hovedmål:
1. Å utvikle og utprøve en modell for fysisk aktivitet i småskolen (1.4. klasse) og undersøke om intervensjonen i skolen ville gi noen målbare effekter på barnas fysiske, sosiale og kognitive utvikling
2. Å studere effekten av fysisk aktivitet blant et utvalg barn fra de begynte i første klasse til de fullførte fjerde klasse (69 år) gjennom et bredt spekter av måleinstrumenter og -metoder
En lang rekke tester ga kunnskap om barnas fysiske tilstand og deres sosiale og kognitive kompetanse. Barnas familier besvarte årlig spørreskjemaer og ble intervjuet om forhold som dreide seg om familiens livsstil.
Forskningsprosjektet var svært omfattende og enestående i Norge ved at det belyste så mange sider av barns liv og barnefamiliers hverdag. I boka har forfatterne satt resultatene fra prosjektet i en nasjonal og internasjonal sammenheng. Boka er således blitt en kilde til kunnskap utover det konkrete prosjektet den er basert på.

Boka egner seg godt som pensumlitteratur på høgskoler og universiteter. Alle som jobber med og for barn og unge vil ha nytte og glede av boka.

Per Egil Mjaavatn er ansatt ved Pedagogisk institutt ved NTNU. Han har ledet forskningsarbeidet knyttet til BBO-prosjektet. Mjaavatn var i 15 år leder for Norsk senter for barneforskning der han arbeidet med mange ulike problemstillinger vedrørende barns oppvekst. I de senere år har han særlig vært opptatt av barn, unge og fysisk aktivitet i skole, hjem og fritid.

Kari Aasen Gundersen er ansatt ved Høgskolen i Agder på Fakultet for helse og idrettsfag. Hun har vært leder for BBO-prosjektet. Gundersen har i mange år arbeidet med barneidrett for Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité, spesielt knyttet til utdanning. I de senere år har hun særlig vært opptatt av tilrettelegging for økt fysisk aktivitet for barn og unge.

Side
1Innledning8
2Bakgrunn for prosjektet Barn - bevegelse - oppvekst13
3Gjennomføring og datagrunnlag16
4Norske barn - "puddinger" eller aktive med stål i bein og armer?21
5Fysisk form og fysisk helse blant barn34
6Har barn i dag svekket motorisk kompetanse?47
7Mot i brystet vett i pannen?61
8De nærmeste rollemodellene66
9Meg - og de andre. Hvordan ser barna på seg selv?75
10Intervensjonen i BBO-prosjektet. Har den hatt noen virkning?82
11Utfordringer for idrett, skole og samfunn83

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Barn, bevegelse, oppvekst : bet
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning
Generell URL til dette søket: